Kuracia polievka s kokosovým mliekom

INDONÉZIA

Ochutnajte polievku „Tom-Kha-Gai“ a zistíte, prečo je tak obľúbená

Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 15 minút
Prísady na: 4 porcie

Prísady

Shan´shi prísady

Ostatné prísady

  • 2 PL oleja
  •  200 g kuracích pŕs (bez kože)
  • 1/2 l hydinového vývaru (príp. vody)
  • 100 g hríbov (nakrájané na plátky)
  • 2 PL citrónovej alebo limetkovej šťavy
  • 8 lístkov bazalky (nakrájané na drobno)
  • 8 cherry paradajok
  • 1 ČL zázvoru
  • 1 ČL sušenej citrónovej trávy
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky a orestujeme na oleji. Pridáme hríby nakrájané na plátky, osolíme, okoreníme, pridáme sušenú citrónovú trávu, Sambal Oelek, premiešame a zalejeme kokosovým mliekom. Dolejeme hydinovým vývarom alebo čistou vodou a varíme približne 10-15 minút.
  • Pridáme limetkovú šťavu, nakrájané cherry paradajky, bazalku a fazuľové klíčky, necháme prevrieť a podávame.
KDE KÚPIŤ

Tip:

Namiesto lístkov bazalky môžeme použiť aj lístky koriandru.

Viac podobných receptov z Indonézia: